mutersors

Tisztelet minden Anyának és Nőnek! Én megírom, hogy miért.

mutersors

2019. május 30. 19:06 - mutersors

adult-black-black-and-white-1493210.jpg

Eleinte ez a kis projekt arról szólt, hogy kicsit kilépjek a komfortzónámból, és belevágjak valamibe, ami nem közvetlenül kapcsolódik az anyaszerepemhez. Mikor rájöttem, hogy mennyire fontos nekem az írás, elkezdett körvonalazódni, hogy mit is szeretnék elérni. Mi a célom? Médiabirodalom! Neem…vicc volt. És nem akarok senkit meggyőzni az én igazamról, vagy arról, hogy az a jó, úgy a tökéletes, ahogy én csinálom, vagy látom a dolgokat. A helyzet az, hogy pontosan ez ellen szeretnék fellépni. Hogy ne az épp aktuális anyus trendeknek akarjuk már megfelelni, vagy beállni feltétlen valaki mögé, mert az mekkora kiráááály! Ki nem szarja le, hogy Miss Pesterzsébet 14órával a szülés után kocka hassal és kemény seggel fotózkodott? Pff...nekem is kocka volt. Egy nagy kocka, lekerekített szögekkel, és már 8 éve tartom a formámat, jó?

Tovább
Szólj hozzá!

Imádat van, drága szuperhősöm!

2019. május 28. 10:28 - mutersors

blur-boy-casual-346797.jpg

Emlékszem, amikor először vártam kisbabát, kioktattam a nővéremet, hogy „nem terhes vagyok, baszki, hanem ÁLLAPOTOS”. Pfff…kis buta voltam, és kb. 8 hetes kismama. 25 héttel később már nem voltam se várandós, se állapotos! Mocskosul TERHES voltam. Másodjára, a fiúcskámmal már illúzióktól mentesen mentem bele a dologba. A végén mégis csak volt némi meglepetés. Szerelmetes babám azóta is rendszeresen feladja a leckét!

Tovább
Szólj hozzá!

Lányok, nők, asszonyok, anyák! Mi történik itt?

2019. május 22. 14:01 - mutersors

oppression-458621_960_720.jpg

A napokban felkerült a „szépségápolós” cikkem egy anyukás-gyerekes oldalra, ami generált némi negatív visszhangot, néhányán lelkes kommentelő körében. Kicsit elgondolkodtatott. Na, nem azért, mert magamra vettem, bár simán leigénytelenezett a csajé, és jó páran egyet is értettek vele, mivel pontosan tudom, hogy nem vagyok az. Azt is, hogy akibe szorult egy csepp humorérzék, az levágta, hogy az egész bejegyzés csak poén, és nyilván saját tapasztalaton alapszik, mégis lényegében az életemből kiragadott, komoly öniróniával megspékelt vicc halmaz. Szóval, mondhatnám, hogy jóvan, nem mindenki érti ezt a fajta humort. De amiket a hölgyemény megfogalmazott, elindított bennem egy kemény feminista/muterista érzést.

Tovább
Szólj hozzá!

És mi leszel, ha nagy leszel?

2019. május 21. 20:58 - mutersors

rabbit-in-the-office.jpg

Ez az a kérdés, amit minden gyereknek feltesznek legalább egyszer élete során. Annyira blődség. Honnan a fenéből tudná ezt egy gyerek? Vagy bárki? A lányom például ma azt mondta, hogy egészen biztosan állatgondozó akar lenni. A fiam 5 évesen, egyértelműen Pókember lesz. Persze, csak ha megcsípi egy „radinéni” (radioaktív) pók. Engem még nem csípett meg, de mondjuk, az tök menő lenne, így 38 évesen is. Jól állna a dressz!?

Tovább
Szólj hozzá!

Muter, öltözzé'!

2019. május 13. 16:22 - mutersors

adorable-animal-canine-1564506.jpg

Mint az köztudott, igen fontos szerepe van az életemben a szépségiparnak. És természetesen értek is hozzá. Nagy boldogság számomra, hogy a gyermekeim is örökölték ezt a tehetséget. A nagyfiam pl. valami őrületesen szeret öltözködni. Na, nem úúúúgy, hogy szólok neki reggel, és felöltözik rögtön. Ne vicceljünk már! Reggel felöltözik valamibe, és kb. 3x öltözik át aznap. A szobája kb. olyan mintha a szennyes kosarat ürítette volna ki, minden kifordítva (2-3 réteg egyben levévé!), szétokádva…Majd megjelenik: alul ninja jelmez, felül dinós trikó, rajta egy fehér ing, éééés végül egy nyakkendővel egészíti ki. Tutira ilyen lehettem én is.

Tovább
Szólj hozzá!

Ma van a szülinapom-pom-pom-porpom-pom!

2019. május 08. 17:35 - mutersors

balloons-birthday-celebrate-1071882.jpg

Először is köszönöm az Alma együttesnek, hogy soha többet nem fogom már kimondani ezt, pom-pom-porpom-pom nélkül. Soha!

Azt kell mondjam, hogy végtelenül hálás vagyok, hogy eddig ilyen sikeres életpályát futottam be. Nehéz ezt nevetés nélkül leírni. De téééényleg nagykirály vagyok. Így, közel a 40-hez hasznos, és értékes tagja lettem a társadalomnak. Na, de a viccet félretéve, eme jeles napon visszagondoltam az életemre, és rájöttem, milyen jó kis történeteim vannak. Nem állítom, hogy bármelyikről meg fognak emlékezni a történelem órákon, de én marha jól szórakozom most.

Visszafele haladva az időben, néhány fontos mérföldkő és rám jellemző ilyen...

Tovább
Szólj hozzá!

Jáj, de szép vagy, muter!

2019. május 06. 20:26 - mutersors

frog-1499068_1280.jpg

Megmondom a frankót, hogy sosem tartottam fontosnak, hogy órákat kínlódjak a tükör előtt, csak azért, hogy jobbképű legyek. Már ősidők óta úgy kérem a frizurát a fodrásztól, hogy kurvagyorsan tegye le a körkefét, mert én nem fogok otthon ezzel bajolni, szal semmi értelme, hogy a fodrásztól kijövet tip-top legyen a séróm, aztán mikor otthon próbálok hasonlót alkotni, akkor meg olyan legyek, mint a kutya, mikor kint marad az esőben.

Tovább
Szólj hozzá!

Anyák napját minden nap!

2019. május 04. 17:24 - mutersors

nordwood-s-7457.jpg

Engem is megihletett az anyák napja. De én egy másik oldalt hoztam. Egy olyat, amiről főleg anyák napján nem szabadna beszélni. Mert most mindenki könnyes szemmel emlékezik az anyukájára, aki már sajnos nincs vele, vagy öleli szorosan, bízva abban, hogy még sok ilyen nap lesz. Anyukák meg félig maguk alá pisilnek a gyönyörűségtől az ovis anyák napi műsoron. Amúgy én is! Én úgy sírok ilyenkor, mintha a gyerek minimum az Olimpián lépne a dobogóra. Hát basszameg ott végem lenne tutira.

Tovább
Szólj hozzá!

Muter! Reggel vaaaaan!

2019. május 01. 09:43 - mutersors

Aki gyerek mellett dolgozik, tudja, hogy mennyire macis tud lenni a dolog. Nem csak azért, mert az összes gyerek legyen a megfelelő helyen, és anyuka is érjen be időben (legalább úgy kábéra), hanem az sem volna baj, ha viszonylag keveset hiányozna onnan. Ah…szünetek, meg táppénz...Persze nem saját jogon, én pl. lábon hordom ki az ebolát is.

Na de a reggelek. Kész őrület. Szerintem erre külön pótlékot kellene bevezetni.

Tovább
Szólj hozzá!